Wonencentraal logo

Vanaf volgende week start wonenCentraal met de renovatie van 38 huurwoningen in de Kerkvaartsweg en de J. van Damstraat in Aarlanderveen. Naast de vernieuwing van keuken, badkamer en/of toilet staat de verbetering van het comfort, de veiligheid, de isolatie en het binnenklimaat van de woningen op het programma. Naar verwachting is de renovatie eind april 2017 klaar.

Rutges Vernieuwt gaat vanaf deze week aan de slag in Aarlanderveen in opdracht van wonenCentraal. Van oktober tot december 2016 krijgen de woningen in de Kerkvaartsweg een flinke opknapbeurt. Van januari tot april 2017 zijn de woningen in de J. van Damstraat aan de beurt. Voor de vernieuwing van keukens, toiletten en badkamers kregen de bewoners de keuze uit diverse kleuren voor keukenkasten, aanrechtblad en tegels.

Isolatiemaatregelen voor betere energieprestatie

WonenCentraal vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom blijft de corporatie investeren in energiebesparende maatregelen. In deze woningen gaat wonenCentraal de kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met isolerend HR++glas en mechanische ventilatie toevoegen. Bewoners kunnen tegen een minimale huurverhoging dak- en spouwmuurisolatie laten aanbrengen. Met alle genoemde isolatiemaatregelen kunnen zij flink besparen op hun energierekening.

Nieuwe kleuren in de straat

Met het opknappen van de gevels en de nieuwe kunststof kozijnen krijgen beide straten een nieuwe frisse uitstraling. Bloemen architecten heeft voor zowel de Kerkvaartsweg als de J. van Damstraat een paar kleurenvoorstellen gemaakt. Bewoners hebben hier een keuze uit kunnen maken voor hun straat. Bovendien vervangt de corporatie de dakgoten en hemelwaterafvoeren, en vindt herstel van voegwerk in de gevel plaats. Dat zal mooi opknappen!

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *