, , ,

Vooraankondiging: lezing over “Architectuur en de ontwikkeling van Alphen in de laatste 125 jaar “

Datum en tijd: oktober 12, 20:0023:00

 

Op 12 oktober 2015 geeft CAS Alphen in samenwerking met de Historische Vereniging Alphen een lezing over “Architectuur en de ontwikkeling van Alphen in de laatste 125 jaar “.
verguldewagen

logocas

Op deze avond komen diverse thema’s aan de orde. De inleiders staan stil bij de sterke groei die Alphen in de 20e eeuw kende, hoe die ontstond en vooral wat deze betekende voor de opbouw van de stad. Diverse bijzondere gebouwen worden nader onderzocht, waarbij vooral ook de link met ontwikkelingen in de architectuur en stedenbouw elders in Nederland en in de rest van de wereld wordt gelegd.

Zo leert u de gebouwde omgeving van Nederland en vooral ook van Alphen beter kennen en begrijpen en kijkt u na deze avond met andere ogen naar uw eigen omgeving.
We rekenen op een leuke interactie met de toehoorders. Architectuur is hierbij de rode draad, maar door uitstapjes naar de culturele en sociale geschiedenis van Nederland en dwarsverbanden met bijvoorbeeld beeldende kunsten leert u nieuwe linken tussen allerlei ontwikkelingen in Nederland te leggen.

Zo laten we zien dat ook in Alphen aansprekende en diverse architectuur te herkennen is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt. En kijkt u met andere ogen naar uw eigen stad.

Locatie: Dans- en Partycentrum Harry Cools, Wilhelminalaan 19, Alphen aan den Rijn
Aanvang 20.00 uur.
Toegang gratis.
Ter plekke is ruime parkeergelegenheid.

Harry Cools dansen

Nadere informatie: Anneke de Graaf-van den Hoek, HIstorische Vereniging Alphen a/d Rijn
Tel: 0172 – 424048 (tijdens openingstijden)

 

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.