Verslag Clubvoetbaldagen bij vv Koudekerk

Op het complex van de voetbalvereniging vv Koudekerk was 19 t/m 21 augustus veel jeugdvoetbal te bewonderen. De 1e editie van de Clubvoetbaldagen vond plaats op het kunstgras van de dorpsclub. Kinderen in de leeftijd 6-12 konden door hun ouders worden opgegeven en werden vervolgens tussen 9:00 en 17:00 uur vermaakt door een groep vrijwilligers van de voetbalclub. 35 Kinderen, 10 vrijwilligers en veel zon zorgde voor de perfecte omgeving om de kinderen veel voetbaltrainingen te laten doen en vooral om ze 3 fantastisch leuke dagen met elkaar te laten doorbrengen.

Elke dag startte met de kinderen in de middencirkel, en eindigde met prijsuitreikingen voor de verschillende competities. Het nivo van de kinderen was hoog, talentvolle spelers van meerdere verenigingen melden zich op woensdagmorgen aan het hek. Voetballiefhebbers hebben genoten van prachtige acties van zowel 7 als 12 jarigen.

Op het veld werd er door ervaren Koudekerkse jeugdtrainers in 4 leeftijdsgroepen getraind op o.a. techniek, schijnbewegingen en spelinzicht, maar werd er ook een penaltybokaal (met de keeper van Koudekerk 1 als goalie) en “The Champions” afgewerkt. Deze individuele meerkamp bracht het beste in de kinderen naar boven op het gebied van snelheid, passeren, kappen/draaien en balbehandeling. Ook werden er 9 teams samengesteld die in hun leeftijdsgroep een toernooi over 2 dagen speelde met een spannende finale op de vrijdag.

Twee enthousiaste moeders verzorgde een gezonde lunch voor de hongerige kinderen. Geen patat en frikadellen, maar brood met aardbeien werden gewaardeerd door de kinderen en gesponsord door de plaatselijke Albert Heijn en bakkerij van Kempen. Na de lunch bleven de kinderen nog in de kantine waar een voetbalquiz en de Superbingo werden verzorgd. Leuk om te zien dat kinderen van 6 dit net zo spannend vonden als de grote boys van 12.

Een letterlijk spetterend einde kwam er aan de 3 voetbaldagen door middel van een prachtige buikschuifbaan die op vrijdagmorgen op het trainingsveld werd neergezet. Ook hier maakte leeftijd weinig uit, de kinderen beleefde een prachtig einde van 3 dagen intensief met voetbal bezig zijn.

Heel veel mooie smiles op de gezichten van de jongste groepen bij het uitdelen van de laatste prijzen en de oorkondes met de beoordelingen door de trainers.

Kortom, zeer succesvolle voetbaldagen. Volgend jaar weer?

cvd-ahvk

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *