,

Verlenging inschrijfperiode nieuwbouw wonenCentraal door gewijzigde inkomensregels

Goed nieuws voor kandidaten die in 2014 een te laag inkomen hadden en in 2016 wel het benodigde inkomen hebben. Vooruitlopend op een voorgestelde wijziging in de Woningwet gaat wonenCentraal op basis van de inkomensgegevens van 2016 ook voor deze kandidaten de drie- en vierkamer nieuwbouwwoningen toewijzen. Om deze woningzoekenden alsnog de mogelijkheid te geven om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning, verlengt wonenCentraal de inschrijftermijn voor de drie-en vierkamerwoningen tot 8 februari.

 Wonencentraal logo

De wijziging gaat over de inkomensgegevens van een huurder. Een woningcorporatie mocht wel een woning toewijzen op basis van het inkomen van 2016 wanneer een kandidaat een te hoog inkomen had in 2014, maar het huidige inkomen wel voldoet. Andersom, had een kandidaat in 2014 een te laag inkomen, maar in 2016 wel een passend inkomen, dan mocht de corporatie geen woning toewijzen. Dat wordt nu aangepast.

Voor wie geldt deze verandering?

Geïnteresseerden in een nieuwbouwwoning, van wie het inkomen in 2014 te laag was, maar nu wel een inkomen hebben tussen € 30.000 en € 39.874 kunnen nu wel reageren op een drie- of vierkamerwoning in Het Thorbeckegebouw of De Nachtegaal. Met drie recente loonstroken wordt het inkomen over 2016 berekend.
Let op: om te kunnen reageren op een nieuwbouwwoning is het belangrijk dat het huidige inkomen in het persoonlijk profiel van Woningnet Holland Rijnland is ingevuld.

Waarom deze verandering?

Sinds de invoering van de nieuwe Woningwet moeten woningcorporaties zich vanaf 1 januari 2016 houden aan de nieuwe passendheidsnorm. Er ligt nu een voorstel om een wijziging op deze wet in te voeren, in de zogenaamde ‘Veegwet’. Dit voorstel moet nog worden goedgekeurd door Tweede kamer. WonenCentraal heeft besloten op voorhand de drie- en vierkamer nieuwbouwwoningen in Het Thorbeckegebouw en De Nachtegaal toe te wijzen volgens deze voorgestelde wijziging.

Oplossing

WonenCentraal doet onderzoek gedaan naar geïnteresseerden die niet in aanmerking komen voor een nieuwbouwwoning. Een te hoog of te laag jaarinkomen zijn op de moment de grootste redenen. De groep geïnteresseerden met een inkomensstijging, die in 2016 wel het juiste inkomen hebben, kunnen we nu tegemoet komen.

 

Meer informatie over de woningen en de toewijzingsvoorwaarden is te vinden op: www.wonencentraal.nl/nieuwbouw.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *