, ,

Timios H1 en Zovoc H2 aan elkaar gewaagd

Boskoop- Afgelopen zaterdagavond vond in de Noord-Westerhal in Zoetermeer het duel plaats tussen de heren volleyballers van Timios en Zovoc. De teams bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd.

still

Vorig seizoen was het eerste team van Zovoc de sterkste in de eerste klasse en promoveerde naar de promotieklasse. Dit seizoen ontmoet Timios H1 het ervaren tweede herenteam van Zovoc in de competitie. Door de afmelding van 2 basisspelers bij het team van Timios nam coach Ronald de Rooij 3 talentvolle jeugdspelers mee naar Zoetermeer.

De teams houden elkaar in de eerste set behoorlijk in evenwicht. Zovoc weet de middenaanvallers goed te bedienen, waarop Timios blokkerend geen antwoord heeft. Dat wordt anders als de jeugdige middenblokker Jasper de Jong wordt ingezet bij Timios. Zijn killblocks maken het Zovoc wel lastig maar kunnen niet voorkomen dat Zovoc de eerste set wint met 25-22.

In de tweede set mag ook jeugdtalent Jonas Oudijk laten zien wat hij kan. Zovoc neemt wederom het initiatief in deze set maar Timios blijft Zovoc dicht op de hielen en geeft zich geen moment gewonnen. Een setpoint op 24-23 wordt niet door Zovoc benut. Timios weet een paar punten later het setpoint wel te benutten en wint de set met 26-28.

Vol strijdlust start Timios aan de derde set waarin Zovoc telkens net een paar puntjes voor weet te blijven. Halverwege de sets voert Timios 2 wissels uit. Met jeugd spelverdeler Marijn de Jong weet Timios een achterstand van 12-7 om te buigen naar een gelijke stand van 21-21. Met sterk eindspel sleept Timios ook de derde set binnen en lijkt Zovoc geklopt.

In de vierde set staat Zovoc echter gelijk op begint de set met een voorsprong van 7-0. Timios hersteld zich echter goed waarna het vanaf 17-17 gelijk op gaat. Tot 25-25 blijft het gelijk op gaan tussen beide teams met soms miraculeuze reddingen. De ervaren mannen van Zovoc blijken de sterkste zenuwen  te hebben en winnen met 27-25.

De vijfde set zijn de mannen van Timios niet meer in staat het volleybal uit de vorige drie sets te herhalen en lijken moegestreden. Met 15-7 wint Zovoc de vijfde set en daarmee de wedstrijd. In deze sportieve leuke wedstrijd was het publiek in Zoetermeer de grootste winnaar.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.