, ,

Timios D1 haalt 9 punten dit weekend

Het eerste damesteam van Timios had een druk programma, afgelopen week. Donderdagavond werd de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Velo 2 uit Wateringen gespeeld. Deze avond maakte Celine de Wit, speelster bij meisjes A, 2 sets lang zeer verdienstelijk haar debuut bij de senioren.

Hoewel donderdagavond de vaste trainingsavond is, kwamen de dames toch moeizaam uit de startblokken. De servicedruk bleef achter, en we kregen onvoldoende grip op het spelletje van de tegenstander. Aan het einde van de set werden de dames toch op tijd scherp en trokken we de set met 25-20 naar ons toe.
De 2e en 3e set waren van een andere orde. Timios liet duidelijk zien waarom ze aanspraak maken op de derde plek, en Velo in de degradatiezone opereert. Met tweemaal 25-12 op het scorebord werd de tegenstander overklast. Een kunstige aanval van Denise van der Loo (“back-flip”) maakte duidelijk dat Timios ontspannen de overhand had.

Nu was het zaak in de vierde set het hoofd koel te houden, om de terechte (en noodzakelijke) 4-0 binnen te slepen. Met vereende krachten, waarbij alle speelsters werden ingezet, werd het nog een beetje spannend. Gelukkig werd deze set met 25-20 winnend afgesloten.

foto mini of the match Lisa en Marit 1

Na de 4-0 overwinning op Velo 2 op donderdag, mochten de dames van Timios zaterdagmiddag alweer aan de bak tegen Kalinko 5 om meer afstand te nemen van nummer 4 Inter Rijswijk. Dit moest mogelijk zijn omdat Kalinko op dit moment de nummer 10 is van de competitie. Deze wedstrijd hadden we zelfs 2 Mini’s of the Match, omdat er een aantal wedstrijden waren verschoven naar de avond. Alle eer voor Lisa Schouten en Marit van Pinxteren die samen de wedstrijd mochten openen.

De 1e set begon opnieuw erg moeizaam bij Timios. Door een goede servicedruk van Kalinko kwam Timios op een paar punten achterstand. Na een paar moeilijke series kwam Timios meer in haar eigen spel waardoor we steeds dichterbij kwamen en het konden uitbouwen naar een voorsprong. Doordat de dames van Kalinko de laatste fouten maakten won Timios de 1e set met 25-23.

In de 2e set begon Timios erg sterk door een goede servicedruk. Aangevuld met goede passes en aanvallen kwam Timios al snel op voorsprong. Door een aantal fouten van Timios kant, kwam Kalinko weer dichter bij. De meiden lieten dat ook wel merken door hun verbale ondersteuning naar hun teamgenoten. Toch kon Timios de set naar zich toe trekken met 25-20.

De 3e set was Timios de draad volledig kwijt. Kalinko zat in de flow en speelde alles of niets. Aan hun zijde lukte alles, de servicedruk van Kalinko werd zo mogelijk nog verder opgevoerd, en Timios had er geen antwoord op. De 2 snelle time outs van coach Gerrit Bogaard konden het tij niet keren. Een uiterst teleurstellend verlies van 12-25 stond op het scorebord.

In de 4e set moesten de meiden de vorige set maar snel vergeten om dan alsnog 4 punten binnen te halen. Deze set liep van beide kanten gelijk op. Halverwege de set had Timios een kleine voorsprong. Daarna begon de spanning wat meer toe te slaan, werd het spel van Timios erg voorzichtig, terwijl Kalinko vrijuit bleef spelen. Bij Timios werden daardoor veel fouten gemaakt. Na nog een wissel en een paar goede aanvallen kwamen de dames weer in hun spel en wonnen ze de 4e set in 25-21 en zo de wedstrijd met 3-1.

Aankomende vrijdag moet Timios 5 punten gaan halen tegen VVV Delta 2. Om half 10 spelen we in Delft.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.