, ,

Timios 1 trekt aan het kortste eind

Om het kalenderjaar mee af te sluiten, stond er vrijdagavond 16 december een kraker op de planning voor het eerste damesteam van Timios. Een bekende zaal, een nog onbekende tegenstander. Kalinko dames 2 was een gewaagde tegenstander en het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Ondanks dat het inlopen voor de wedstrijd precies op tijd begon, liep de voorbereiding niet helemaal volgens schema. Door het missen van een scheidsrechter en bij de zaalwachten van Kalinko het ontbreken aan de kwaliteiten om het net goed op hoogte te krijgen, werd de start van de wedstrijd onnodig uitgesteld.

De eerste set begonnen de Timios dames met een gezonde spanning, maar toch gelijk met een kleine achterstand. Gelukkig werd die achterstand teruggepakt met aan aantal killblocks op de buitenaanvalsters van Kalinko. Met een stand van 10-11 gingen te teams gelijk op. Deze set bleef helaas niet lang spannend. Door een goede service serie van de tegenstander waar Timios dames 1 geen grip op kon krijgen namen de dames van Kalinko een grote voorsprong die niet meer ingehaald kon worden door Timios. Deze set werd helaas verloren met 25-16.

De tweede set begonnen de dames van Timios weer vol goede moed, ditmaal met een andere opstelling. En toch was deze set bijna een kopie van de eerste. Weer konden de dames geen grip krijgen op de service van Kalinko. De passes kwamen of te scherp bij het net of ze ketsten weg waardoor er geen goede set ups meer gegeven konden worden en onze aanvallers niet meer konden scoren. deze set werd verloren met 25-19.

Om in de race te blijven voor het kampioenschap was het van belang om deze wedstrijd niet teveel punten weg te geven. De derde set moesten de dames van Timios dus winnen om nog een vijfsetter binnen te slepen. Met een aantal mooie aanvallen van Rienke Fijn door het midden verliep de set voorspoedig. Dit keer kon Timios, in tegenstelling tot de eerste set, het blok aan de buitenkant moeilijk dichtzetten. Hier maakte de tegenstander dankbaar gebruik van en daar had de verdediging van Timios geen antwoord op. Met een spannende stand van 20-20 trok Kalinko aan het langste eind en verloor Timios de set alsnog met 25-22.

dames1_voorkantNatuurlijk kon Timios niet helemaal verloren naar huis gaan. Met opgeheven hoofd gingen de dames de vierde set in. Deze set begon gelijk met een voorsprong door fouten aan de kant van Kalinko. Bij het eerste team van Timios begon eindelijk alles lekker te lopen en werden de punten gemaakt. In de verdediging verliep alles beter waardoor de rally’s door Timios werden afgemaakt. Door slim en rustig te blijven spelen werd de voorsprong steeds iets groter. Met frustratie aan de kant van de tegenstander werd het spel van Kalinko er niet beter op. Toch werd het aan het eind van de vierde set nog weer ongelofelijk spannend en deze keer was het Timios die aan het langste eind trok. De avond werd afgesloten met een winst in de vierde set met 24-26.

Met dit verlies van 3-1 tegen Kalinko dames 2 sluit Timios het jaar 2016 af met een welverdiende derde plek.

Timios dames 1 wenst iedereen fijne kerstdagen en een sportief 2017!

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.