Huta Galung, De Bakker en Sijsling naar Alphen

 

_MG_9370

Oud-winnaars Thiemo de Bakker, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung zijn volgende maand aanwezig tijdens TEAN International (7 t/m 13 september). Daarmee is het merendeel van het Davis Cup-team aanwezig in Alphen, in aanloop naar het treffen met Zwitserland.

De Bakker, tegenwoordig de nummer 142 van de wereld, won TEAN International in 2012. Hij volgde Sijsling op, die een jaar daarvoor ten koste van Jan-Lennard Struff de titel veroverde. Na de afwezige Robin Haase is De Bakker momenteel de hoogst geklasseerde Nederlander.

Titelhouder Huta Galung schreef het toernooi zelfs al vier keer op zijn naam. Na zijn eindzeges in 2005, 20007 en 2010 was hij ook vorig jaar de sterkste op TEAN. In de finale rekende hij overtuigend af met de Spanjaard Daniel Munoz-De La Nava. De verliezend finalist van vorig jaar keert niet terug in Alphen.

Bolelli
Op de deelnemerslijst prijkt ook de naam van Simone Bolelli, de huidige nummer 62 van de wereld. De voorlopig als eerste geplaatste Italiaan baarde eerder dit jaar opzien door op de Australian Open samen met landgenoot Fabio Fognini de dubbelspeltitel te veroveren. In 2009 was Bolelli zelfs al even de nummer 36 van de wereld in het enkelspel.

Behalve Bolelli is ook de Bosniër Damir Dzumhur een vertegenwoordiger van de top-100. De mondiale nummer 96 stond eind juni op Wimbledon in de eerste ronde nog tegenover Roger Federer. Dzumhur beleefde zijn doorbraak vorig jaar op de Australian Open, waar hij vanuit de kwalificaties tot de derde ronde door

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *