Onze vereniging, de Alphense Hondenbezitter is een vereniging welke een brug probeert te slaan tussen hondenbezitters, niet-hondenbezitters en de gemeente en maakt zich hard voor veilige losloopgebieden en een veilige en schone leefomgeving waarin overlast tot een minimum beperkt wordt.

 

Logo Alphense Hondenbezitter

Met de gemeente Alphen aan den Rijn hebben wij als vereniging gekeken naar de mogelijkheid om het losloopgebied Steekterpoort (zie foto), gelegen tegenover De Breuk BV en Desman pumps aan de Oostgouweweg,  zo in te richten dat men er veilig met een hond kan lopen / spelen zonder daarbij gevaar of hinder voor derden ter veroorzaken. Het losloopgebied voldeed echter niet in de huidige staat.

Met ingang van 1 oktober 2016 zal onze vereniging met behulp van vrijwilligers dit terrein gaan omheinen, om de veiligheid van de honden en die van het verkeer rondom het gebied te kunnen waarborgen. Tevens willen we het losloopgebied een stedelijk park karakter geven. U moet daarbij denken aan een grasvlakte omringd door een sloot met her en der bankjes en prullenbakken. Op deze grasvlakte worden wat speeltoestellen aangebracht voor de honden.

Op zaterdag 1 oktober 2016 om 13.00 uur zal het losloopgebied Steekterpoort aan de Oostgouweweg tegenover perceel 4 in de gemeente Alphen aan den Rijn door loco burgemeester C.J. van Velzen symbolisch worden “overgedragen” aan het bestuur van de Alphense Hondenbezitter.

tekening-locatie

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *