De kou komt eraan dus kans op gladheid. De strooiploeg van Gemeente Alphen aan den Rijn staat paraat.

Logo gemeente Alphen aan den Rijn

Waar strooien?

De strooiwagens beginnen met brugdekken, op- en afritten en specifieke locaties, de zogenaamde koude plekken. Daarna volgen ontsluitingswegen, doorgaande wegen, busroutes, uitrukroute van de hulpdiensten, hoofdfietspaden en plekken waar veel mensen samenkomen. Daarnaast strooit de ploeg handmatig op plekken waar veel mensen komen, zoals bij kerken, zorgcentra, winkelcentra, trappen, bruggetjes, etc.

Bekijk de strooiroutes in onze gemeente.

Voorraad strooizout

De gemeente heeft aan de Hoorn in Alphen aan den Rijn een nieuwe zoutbunker met een totale opslagcapaciteit van 600 ton (600.000 kilogram) wegenzout (steenzout). Op het decentrale opslagdepot op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp staat een kleine zoutbunker met ruim 100 ton wegenzout. Bij de leverancier in Harlingen ligt nog eens een exclusief gereserveerde hoeveelheid wegenzout voor de gemeente Alphen aan den Rijn klaar van 800 ton. Dit betekent dat er in totaal voor de komende winter dus ruim 1,5 miljoen kilogram wegenzout beschikbaar is. De ervaring leert dat dit ruim voldoende is voor ons wegennet.

Strooizout nodig?

Dit koopt u onder andere bij bouwmarkten en tuincentra. Gemeente Alphen aan den Rijn verstrekt geen gratis strooizout meer.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *