Timios dames 1 was woensdag 16 november weer aan de beurt om een wedstrijd te spelen, ditmaal tegen Punch dames 2. De aanvang van de wedstrijd begon wat stroef, na al het gehaast om rond 7 uur in Den Haag te komen moesten ze ook nog de ingang van de zaal-ion-verbouwing zien te vinden. Nadat de dames de zaal gevonden hadden kon Timios de wedstrijd beginnen.

De eerste set begon voorspoedig en ondanks de stroeve voorbereiding werd er erg goed en geconcentreerd gespeeld. Aan de kant van Punch liep het daarentegen niet zo lekker en Timios maakte hier prima gebruik van. Na een aantal prachtige aanvallen van Angela Hunink en Rienke Fijn nam Timios een goede voorsprong. Punch dacht nog even terug te komen maar met twee aces van Nienke Hoekstra kon de set afgesloten worden met 20-25.

img-20161119-wa0011

De tweede set was bijna een kopie van de eerste set. De aanvals- en servicedruk werd behouden aan de kant van Timios en daar had Punch geen antwoord op. Ondanks de aanmoediging van het publiek aan de kant van Punch won Timios de set overtuigend met 16-25.

De derde set begon minder goed dan de voorgaande sets. Punch had dit keer wel antwoord op het spel van Timios, de dames van Punch namen een flinke voorsprong en stonden ruim 17-11 voor. Na een goede serviceserie kwam Timios terug en werd de strijd weer gestreden. Met pieken en dalen voor beide teams was het een spannende set die Punch door onnodige fouten aan de kant van Timios met 28-26 binnensleepte.

Timios had geen zin in een latertje op de woensdagavond en gingen dus vol goede moed de vierde set in om een vijf-setter te voorkomen. Dit bleek alleen moeilijker dan gedacht. De dames van Punch hadden de smaak te pakken na de gewonnen set en begonnen beter te spelen. Ondanks de goede aanvallen aan de kant van Timios konden zij geen voorsprong trekken en bleef het lang gelijk op lopen. Punch verdedigde goed en dit keer had Timios geen antwoord op de aanvallen van Punch en verloor Timios de set met 25-22.

De laatste set moest gewonnen worden om in de strijd te blijven voor het kampioenschap. Er was weer volle concentratie aanwezig bij beide teams. De service druk werd de dames van Punch te hoog en Timios nam al gelijk een voorsprong. Met de goed werkende dubbele wissel van trainer/coach Gerrit Bogaard wisselden de teams van kant met een voorsprong van 4-8 voor Timios. Met een paar mooie aces van Juul van Amstel en hard geslagen ballen van Sanne de Rooij won Timios dames 1 de set met 8-15 en nam daarmee een stroeve 2-3 overwinning mee naar huis.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *