, ,

Sterk optreden Timios H1 tegen VSTS H1

Voor de derde week op rij speelde Timios H1 vrijdagavond een thuiswedstrijd in De Plataan in Boskoop. Afgelopen vrijdag ontving de ploeg VSTS H1 uit Bodegraven. VSTS staat op de ranglijst 3 punten boven Timios in de middenmoot van de 1e klasse.

still-vsts

Al snel in de eerste moet Timios toezien hoe VSTS de punten wat makkelijker maakt. Het spel bij Timios oogt wat rommelig doordat de passing niet helemaal op orde is. Met een tussenstand van 10-18 op het telbord lijkt VSTS de eerste set eenvoudig naar zich toe te trekken. Vanaf dat moment weet Timios echter met goede service-series van Niels Verschoor en Robbert van Dijk de spanning terug te brengen in de wedstrijd en uiteindelijk de set zelfs te winnen met 25-23.

Ook in de tweede set laat Timios het team uit Bodegraven het initiatief nemen. VSTS maakt weinig fouten en laat zich deze set niet verrassen door de servicedruk van Timios. Tegen het einde van de set maken beide teams echter aanspraak op de winst. Een aantal ongelukkige passes bij Timios aan het einde van de set geven VSTS de gelegenheid de set met 25-22 af te maken.

De derde set houden de teams elkaar heel lang in evenwicht. VSTS laat zien over veel routine te beschikken door soms vanuit onmogelijke hoeken Timios toch nog te verrassen. Bij Timios is te zien dat gewerkt is aan meer aanvalsvariaties waarmee de tegenstander verrast kan worden. Het verschil in servicedruk zorgt er voor dat Timios de set uiteindelijk met 25-21 te winnen.

Afgelopen weken heeft Timios geen gelukkige vierde sets gespeeld waardoor de wedstrijd in vijf sets beslist moest worden. Tegen VSTS laat Timios zien geen ook overtuigend te kunnen zijn in de vierde set. Na een slecht begin van de set (0-5) haakt het team snel aan bij VSTS. Milan Merkus scoort in deze set vier directe punten uit zijn floaterservice en zet daarmee VSTS op een achterstand die niet meer goedgemaakt wordt. Met 25-20 wordt de set gewonnen door Timios. Volgende week spelen de teams de returnwedstrijd in Bodegraven. VSTS zal erop gebrand zijn revanche te nemen op het verlies met 3-1 in deze wedstrijd.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.