, ,

Spanning tot het einde bij Timios H1 tegen Zovoc H2

Na in de afgelopen wedstrijden geen punten te hebben gepakt tegen de nummers 1 en 2 in de competitie nam Timios Heren 1 het vrijdagavond in De Plataan in Boskoop op tegen Zovoc Heren 2 uit Zoetermeer, de nummer 5. De uitwedstrijd was na flinke strijd verloren gegaan met 3-2.

still-zovoc-(1)

Zovoc gaat direct goed uit de startblokken waar Timios in de eerste set moeite heeft met de korte te verdedigen ballen. Timios loopt daardoor telkens een paar punten achter de feiten aan. Tegen het einde van de set weet Timios nog even dicht bij te komen maar Zovoc is te geroutineerd om de set uit handen te geven en pakt dan ook de winst met 20-25.

In de tweede set gaan beide teams gelijk op naar het einde van de set. Timios weet met fraaie en overtuigende middenaanvallen van Luck Crijnen de druk goed op te voeren. Zovoc moet het hebben van de scorende diagonale aanvallen waarop de mannen van Timios geen vat lijken te krijgen. Met 2 killblocks beëindigd Timios de 2 set met 25-23 winst.

Dat goede spel weet Timios niet direct door te zetten in de derde set waar het al snel tegen een achterstand van 4-8 aankijkt. Een aantal speler wissels aan de kant van Timios doet de wedstrijd echter kantelen waardoor het weer enorm spannend is aan het einde van de set. Op 23-23 is de vraag wie de sterkste zenuwen heeft. Timios trekt uiteindelijk de overwinning naar zich toe met 25-23.

De vierde set gaat Timios in met de gedachte Zovoc mentaal te hebben gebroken. Dat lijkt ook het geval als er 14-7 op het scorebord staat in het voordeel van Timios. Vanuit deze positie weet Zovoc zich echter goed terug te vechten tot er weer 23-23 op het scorebord staat. Nu zijn het echter de mannen van Zovoc die de set winnen met 23-25.

Met de 2-2 setstand komt het aan op de vijfde set voor de winst. Timios start slecht na de mentale tik van de vierde set. Maar net als in de vorige 3 sets ontstaat er weer een zinderend spannende eindfase in de set. Na 14-14 en 16-16 lukt het Timios uiteindelijk Zovoc met 18-16 te verslaan. Voor Timios drie belangrijke punten om zich terug te vechten richting de top-5 van de competitie.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.