,

Sint Michaëlschool en Kinderkring damkampioenen Zuid-Holland

Alphen aan den Rijn – Het provinciaal schooldamtoernooi werd afgelopen zaterdag gestart onder toeziend oog van burgemeester Liesbeth Spies van de gemeente Alphen aan den Rijn. Na eerdere welkomst woorden van Jan de Groot en Martijn van der Klis opende de burgemeester het toernooi met een openingszet te midden van ruim 160 kinderen.

Het museumpark Archeon was de gastheer van een geweldig schooldamtoernooi, waar 160 leerlingen de strijd op het dambord met elkaar aangingen. Het ging er soms op zijn Romeins aan toe!

DSCN2368

De Sint Michaëlschool uit Hazerswoude-Dorp en de Kinderkring uit Woubrugge zijn afgelopen zaterdag provinciaal kampioen schooldammen geworden.

In de welpencategorie (groep 1 t/m 6) liet het team van de Sint Michaëlschool er geen gras over groeien wie de beste was. Keer op keer wisten ze hun wedstrijden groot verschil te winnen, zelfs van hun gevreesde rivalen van de Kinderkring. Zij moesten genoegen nemen met zilver en brons. Alleen in de laatste ronde, toen de buit al binnen was, verloor de Sint Michaëlschool met 3-5 van de Eben Haëzerschool uit Boskoop, die daardoor vierde werden. De kampioen van vorig jaar, Rehoboth uit Moerkapelle, eindigde als vijfde.

Bij de pupillen (groep 7/8) stond de Kinderkring wel op het hoogste treetje en dat was al voor de derde (!) keer op rij. Het viertal ging voortvarend van start en hoefde alleen tegen de Oranje Nassauschool uit Stolwijk een 4-4 gelijkspel toe te slaan. Het Stolwijkse viertal verloor geen enkele wedstrijd, maar speelde wel drie keer gelijk waardoor de Graaf Jan van Nassauschool (Gouda) ze in de laatste ronde nog voorbij wisten te gaan. Ook het andere team van de Goudse school deed bovenin goed mee en eindigde als vierde, net voor de Bernadetteschool uit Naaldwijk.

Voor de beste scholen uit de provincie wacht nu de landelijke halve finale. Die wordt op zaterdag 8 april gespeeld, op zes locaties in Nederland. Foto’s van het provinciale kampioenschap zijn terug te vinden op de website van hoofdsponsor Happy Alphen, http://www.happyalphen.nl.

Hieronder de eindstand en de foto’s gemaakt deze dag.

Eindstand-Schooldammen-ZHDB-2017

 

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.