bezoekraad Julianabrug

Langzamerhand dringt het in Alphen aan den Rijn door wat er gisteren gebeurd is en hoe anders het had kunnen aflopen. Natuurlijk, de ravage is enorm en het zal nog heel wat tijd kosten voordat alles weer is opgeruimd. Maar het mag toch wel een wonder heten dat er geen doden en gewonden zijn gevallen als je alle beelden bekijkt. Het enige slachtoffer lijkt een hond te zijn, wat natuurlijk voor zijn eigenaar heel treurig is.

De hulpverlening kwam zeer snel op gang, de burgemeester kwam terug van haar vakantie en iedereen hield het hoofd koel. Er was opvang geregeld en omwonenden kregen in de nachtelijke uren al een brief door de brievenbus met informatie.

Er zal uiteraard een grondig onderzoek moeten plaatsvinden naar de oorzaak van dit ongeluk en waarom dit zo gigantisch mis is gegaan. Er zal veel werk verzet moeten worden voordat de Hooftstraat weer behoorlijk bereikbaar is en mensen weer terug kunnen in hun woning. En natuurlijk moet er herbouw plaatsvinden van de vernielde panden. Maar laten wij als Alphense bevolking vooral blij (al is dat misschien een verkeerd woord) zijn dat Alphen aan den Rijn aan een ramp is ontsnapt en er geen (dodelijke) slachtoffers zijn te betreuren.

 

Happy Alphen

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *