poster2012

Programma 2015

Het thema van Open Monumentendag 2015 is Kunst & Ambacht.

In alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn deze dag diverse monumenten en monumentale kerken geopend voor het publiek.

Door de vrienden van het Bentwoud wordt een fietstocht langs een aantal monumenten georganiseerd in de dorpen om het Bentwoud.

Ook de voormalige watertoren in Hazerswoude- Rijndijk waarin thans het kantoor van Hoogvliet Beheer is gevestigd is weer geopend voor het publiek.

In verband met Nationale orgeldag kan men kiezen uit een gevarieerd programma in de opengestelde kerken in alle kernen van de gemeente.

De start van Open Monumentendag 2015 wordt gegeven zaterdagmorgen 12 september om 10.00 uur in de Oudshoornse kerk, die dit jaar 350 jarig bestaan viert. Er is een presentatie over de geschiedenis van de kerk met als afsluiting een orgelconcert. Na de start van OMD zal om 11.30 uur een plaquette over de geschiedenis van de kerk in de tuin worden onthult door burgemeester Liesbeth Spies.

Alle geopende monumenten zijn deze dag herkenbaar aan de OMD vlag met logo.

Ruim voor Open Monumentendag zal het speciale programma boekje met informatie over de activiteiten op 12 september worden verspreid in de gehele gemeente.

Eén week voor Open Monumentendag zal in het Witte Weekblad melding worden gemaakt van de diverse activiteiten. Verder verschijnt er in de week voor Open Monumentendag een speciale feestkrant waarin de evenementen van de Alphense Feestweek in september de nodige aandacht krijgen.

 

Het programmaboekje kunt u hier inzien en/of downloaden

poster2012molenviergang

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.