, ,

NL Leest | Lezing Charles Groenhuijsen over Amerikaanse presidentsverkiezingen

Wanneer: 23 november 2016

Hoe laat: van 19:30 tot 21:30

Locatie:Bibliotheek Alphen aan den Rijn

Kosten: € 5,- (leden) en €7,50 (niet-leden)

Tijdens Nederland Leest 2016 legt de bibliotheek onze democratie langs de meetlat. Is de democratie bestand tegen de huidige problemen en uitdagingen? Biedt zij de beste garantie voor vrijheid? Meebeslissen in een referendum: een feest of fiasco? Draait het om de macht van de meerderheid, of wordt juist iedereen gehoord? Hoe zit het met de rechten, maar ook de plichten van de burger?

Amerika houdt de adem in. Nederland ook. Die malle Amerikanen zullen toch niet…..?


Bij elke lezing komt de vraag weer: Charles, denk je nou echt dat die Amerikanen zo gek zijn om die vreselijke Donald Trump tot president te kiezen? Lang leek het ondenkbaar. Nu niet meer. Donald Trump in het Witte Huis. Wordt dat dan een soort Trumpiaans Luxury Hotel, Resort & Casino? Groenhuijsen: deze race is onvoorstelbaar én onvoorspelbaar. De titanenstrijd tussen Hillary en Donald Trump zal keihard zijn. De emoties lopen hoog op.

Iedereen houdt van mij. Dit is de veelzeggende ondertitel van het boek van Charles Groenhuijsen over Donald Trump. Een typisch geval van vrolijke, Trumpiaanse overdrijving. Maar het is ook weer niet helemaal onwaar. Presidentskandidaat Donald Trump weet immers steeds meer Amerikanen te lokken met zijn lawaaiige belofte over een geheel vernieuwde en vooral sterk verbeterde versie van The American Dream.

Over Charles Groenhuijsen

Groenhuijsen volgt de Amerikaanse verkiezingen sinds 1984 op de voet als presentator, correspondent, schrijver en spreker. Ik ben verslaafd aan ‘The Greatest Political Show on Earth’. Het is elke vier jaar weer een traktatie om er verslag van te mogen doen. De mega-ego’s, de massahysterie, de geldrace en niet te vergeten het moddergooien. Niet altijd even fraai maar wel héérlijk om verslag van te doen. En nóg leuker: de race van 2016 is opwindender en spannender dan alle eerdere campagnes die ik heb meegemaakt.

Reacties

reacties

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.