Hondenbelasting:

Diverse gemeente hebben de hondenbelasting al reeds afgeschaft. De hondenbelasting stamt uit de tijd dat de ziekte hondsdolheid heerste en ook toen de honden voor karren gespannen werden. Hondsdolheid bestaat niet meer, honden voor karren spannen is verboden maar hondenbelasting blijft bestaan.

Vorig jaar haalde de gemeente Alphen aan den Rijn 310.000 euro aan hondenbelasting binnen. Deze belasting mag volgens de gemeentewet geheven worden, maar hoeft niet. De wet laat de gemeente hierin vrij. De meeste gemeenten kiezen voor deze belasting omdat deze belasting in de pot algemene middelen mag. Of te wel, vrij te besteden.

Op Facebook hebben wel om jullie mening gevraagd, hieruit kwam afschaffen of besteden aan honden gerelateerde zaken naar voren. Middels een WOB-verzoek zullen we voor 2017 inzage gaan vragen in de inkomsten uit hondenbelasting en uitgave van hondenbelasting opvragen.

Tevens zullen we in de maand januari alle politieke partijen benaderen om te vragen hoe zij tegenover hondenbelasting staan.

http://www.ad.nl/alphen/hondenbelasting-kaag-en-braassem-afgeschaft~a5cb1c12/

Basic Hondenschool: “Blaffen in de auto”

Elke maand schrijven Rene en Feikje van Basic Hondenschool een artikel over bepaalde problemen die bij je hond kan voor komen. Deze maand zal er stil gestaan worden bij Honden die blaffen in de auto.

Rene en Feikje wensen alle hondenbezitters een gezond, leerzaam en liefdevol nieuwjaar toe.

Heb jij ook zo’n hond die tijdens een autoritje de longen uit zijn lijf blaft? Dit de hele weg volhoudt? Dat opgewonden gedoe is toch om gek van te worden………

Een blaffende hond tijdens het rijden is echt afschuwelijk. Het geeft gevaarlijke situaties omdat men de hond het blaffen wil beletten door hem te straffen door omgedraaid tegen hem te schreeuwen, hem een tik te geven of hem bij zijn halsband te grijpen. Sommige honden zijn zó opgewonden, dat ze kunnen bijten tijdens pogingen om hen het blaffen te beletten.

Hondenspeelpark Steekterpoort

Het park heeft inmiddels een eigen facebookpagina en een locatie voor op Facebook.

Gebiedsambassadeur:

Onze ogen en oren in de wijk zijn jullie. Daarom zoekt onze vereniging gebiedsambassadeurs die hun wijk willen vertegenwoordigen. Raymond Bos gaat zich bezig houden met park Zegersloot en het Heempark.

Wil jij je ook inzetten voor jouw wijk mail dan naar

Vrienden van Park Zegersloot

Het komend jaar staat er veel te gebeuren rondom de Zegerplas. Lees de laatste nieuwtjes hier.
Bron: http://dealphensehondenbezitter.nl/

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *