Bestuur steunfonds Alphen aan den Rijn bekend

Gemeente Alphen aan den Rijn

De namen van de drie bestuursleden van het steunfonds voor direct gedupeerden van het hijskraanincident in Alphen aan den Rijn zijn bekend gemaakt.

De heer Nico Schoof neemt op voordracht van de gemeente zitting in het bestuur, en is tevens voorzitter. Mevrouw Iris Hilhorst van Munneke Lourens Advocaten in Alphen aan den Rijn is in samenspraak met de getroffen bewoners en ondernemers voorgedragen. De aannemers hebben de heer Chris Segeren, voormalig Hoofd Vastgoed beleggingen bij Fortis, het huidige a.s.r., aanbevolen.

De bestuursleden zitten in het bestuur zonder ‘last en ruggespraak’. Dat betekent dat de leden van het bestuur op basis van eigen inzicht en overtuiging een oordeel vellen over de aanvragen voor financiële ondersteuning.

Het steunfonds is door de aannemers opgericht voor direct getroffenen met materiele schade van de (tijdelijk) onbewoonbaar verklaarde panden als gevolg van het kraanongeval in Alphen aan den Rijn. Dit zijn de bewoners, de winkeliers en de horecaondernemer binnen het getroffen gebied. Snelle afhandeling van de aanvragen staat voorop. De contactpersonen van de gemeente zijn eerste aanspreekpunt voor de getroffenen, ook voor dit steunfonds.

De drie (bouw)bedrijven Mourik, BSB/Staalbouw en Peinemann hebben gezamenlijk € 1,25 miljoen in het fonds gestort.

Schoof

  • N.P.M. (Nico) Schoof
    Van 1997-2008 was de heer Schoof burgemeester van Alphen aan den Rijn en sindsdien is hij werkzaam als consultant.
  • Mr. I.E. (Iris) Hilhorst, advocaat
    Sinds 2007 is zij mede eigenaar van het kantoor Munneke Lourens in Alphen aan den Rijn. Naast letselschade houdt zij zich bezig met het arbeidsrecht.
  • C.J.A.M. (Chris) Segeren
    Tot juni 2015 was hij werkzaam bij a.s.r in Utrecht en haar rechtsvoorganger Fortis Verzekeringen Nederland.  Als Hoofd Vastgoed Beleggingen was hij betrokken bij de afwikkeling van de crisis aan het Bos & Lommerplein in Amsterdam.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *