,

Joop Lankhaar Hoofd Jeugd Opleiding v.v. Alphia

     123      

foto: Michael Hofhuis

Beste Alphianen,

De jeugd van Alphia floreert. In het aankomende seizoen 2017-2018, zal Alphia weer in alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn. Om hier leiding en verdere structuur aan te geven, zijn wij op zoek gegaan naar een Hoofd Jeugd Opleiding. De vacature heeft u wellicht op de site voorbij zien komen. Het bestuur van Alphia is zeer verheugd, om u te kunnen meedelen, dat we na meerdere gesprekken, die uiterst plezierig zijn verlopen, Joop Lankhaar aan u kunnen voorstellen, als Hoofd Jeugd Opleiding van v.v. Alphia.

Loopbaan als speler:

Velen zullen Joop vooral kennen uit zijn tijd als speler bij FC Den Haag, Racing Mechelen, Lierse SK en Dordrecht’90. Op 16 december 1987 haalde hij zelfs het Nederlands elftal en debuteerde hij in een uitwedstrijd tegen Griekenland. Helaas was hij 1 van de laatste afvallers voor het gewonnen EK van 1988 onder leiding van Rinus Michels. Voordat hij prof werd, speelde hij o.a. bij onze buren avv Alphen.

Trainerscarrière:

In 1999 kwam er een abrupt einde aan de spelersloopbaan van Joop, nadat hij was afgekeurd vanwege knie problemen. Hij bleef in dienst van Dordrecht’90 en is aan de slag gegaan als jeugdtrainer en werd hij in 2005 kort interim hoofdtrainer.

Joop zette zijn loopbaan voort als trainer in het seizoen 2006/07 bij de amateurs van v.v. Bodegraven. In het seizoen 2011/12 is hij aan de slag gegaan als trainer van DoCos . Hier is Joop ook enkele jaren Hoofd Jeugd Opleiding geweest.

Met ingang van het aankomende seizoen 2017/18 zal Joop in dienst treden als assistent-trainer van het eerste en Hoofd Jeugd Opleiding worden, van v.v. Alphia.

Namens het bestuur willen wij Joop van harte feliciteren en alvast heel veel plezier en sportief succes toewensen.

Michael Hofhuis, jeugdvoorzitter v.v. Alphia

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.