Op dinsdag 24 januari start een serie van zes IVN natuurdrieluiken. Elk daarvan bestaat uit drie activiteiten over een thema. Het eerste thema is ‘Vogels in de winter’. Het laat zien welke vogels er nu in ons land zijn, welke het hele jaar blijven en welke wintergasten zijn. Maar vooral ook hoe vogels de winter doorkomen.

merel-in-de-winter-1-M.Sm

Workshop

Bij deze presentatie hoort een workshop die gehouden wordt op zaterdag 28 januari van 10 -12 uur. Die begint met een korte wandeling door het Kromme Aargebied om zaden en bessen te verzamelen. Terug in de Vlinder worden de vondsten samen met ander vogelvoer en decoratief groen, verwerkt tot een voederkrans voor tuin of balkon. Materiaalkosten voor deze workshop zijn €10.

Fotografie

De derde activiteit van dit drieluik is vogels fotograferen op zondag 5 februari. Onder leiding van twee ervaren fotografen gaan deelnemers wintervogels sfeervol op de plaat zetten. Het soort camera maakt niet uit, want de aandacht is vooral gericht op compositie. Tijdens een relaxte wandeling staat tijd voor fotografie voorop, maar de begeleiders kunnen ook vertellen over de vogels die voor de lens komen. Waar de fotowandeling plaatsvindt hoor je tijdens de presentatie.

Algemene informatie

Aanmelden is verplicht via email: aanmelden@ivn-alphenaandenrijn of telefonisch: 0172-445246.
De thema’s van de volgende vijf drieluiken zijn: Weidevogels, Eten uit de natuur, Natuurgebieden in de omgeving, Water en Operatie Steenbreek (duurzaam tuinieren). Voor verdere gegevens zie ivn.nl/alphenaandenrijn of haal de folder in de Vlinder op woensdag-, zaterdag- of zondagmiddag tussen 13.30 – 16.30 uur.
Workshops en activiteiten/excursies kunnen alleen in combinatie met de bijbehorende presentatie geboekt worden, omdat de presentatie de benodigde voorkennis bevat.

Alle zes drieluiken kunnen tegelijk of afzonderlijk worden geboekt. Bij inschrijving voor zes drieluiken tegelijk geldt het tarief voor vijf.

Betaling: IVN-leden/donateurs betalen € 4 per drieluik. Niet-leden/donateurs betalen € 6. De presentaties zijn incl. koffie/thee en vinden plaats in de Vlinder, Burg. Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn, Zegersloot-Noord (vlakbij Kinderboerderij en Pannenkoekenboerderij). Als er materiaalkosten kosten zijn (tussen € 5 en € 10) worden die apart vermeld en in rekening gebracht.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.