, ,

Inloophuis Het Open Venster moet bezuinigen na wegvallen subsidie

Bron: Studio Alphen/ http://www.studioalphen.nl

indexALPHEN AAN DEN RIJN – Inloophuis Het Open Venster in Alphen aan den Rijn moet snijden in de begroting. De 35.000 euro subsidie van de gemeente Alphen komt te vervallen.

Daarom moet de opvanglocatie in 2017 bezuinigen, meldt AD Groene Hart. De gemeente heeft voorgesteld dat het inloophuis op zondagen dicht gaat en op de overige dagen in de openingsuren snijdt. Daar ziet het inloophuis zelf niets in. ‘We willen op de huidige voet verder’, aldus bestuurslid Hetty Douglas.

De bezuinigingen zijn twee jaar geleden aangekondigd. Het inloophuis vindt dat de verantwoordelijkheid niet alleen bij Het Open Venster zelf ligt. ‘Straks gaan mensen weer op straat zwerven en neemt ook de criminaliteit toe’, aldus Douglas, die refereert aan het feit dat het inloophuis ook als opvanglocatie dient voor mensen met psychische problemen.

Aan het einde van deze maand gaat het inloophuis, dat zich inzet voor eenzame dak- en thuislozen, met de gemeente Alphen om tafel. ‘We willen samen zoeken naar de beste oplossing met minder budget’, aldus een woordvoerder van de gemeente Alphen.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.