, , ,

Hockey Club Alphen zoekt jongens: Vriendenclinic 12 maart

Op 12 maart is er een Vriendenclinic voor jongens van 10 jaar en ouder bij Hockey Club Alphen. De clinic begint om 13.00 uur, duurt ongeveer een uur en bestaat uit een bootcamp, het leren van trucs en een partijtje hockey. Sticks zijn aanwezig. Er worden ook vier kaartjes voor het EK Hockey (Amsterdam, augustus) verloot onder de deelnemers. Na afloop kunnen ze kijken naar het ‘echte werk’: een thuiswedstrijd van Heren 1. Met deze actie hoopt HC Alphen meer jongens voor hockey te interesseren.
Zoals elke hockeyvereniging kampt ook HC Alphen met een tekort aan jongens. HC Alphen telt 240 jongens onder de jeugdleden, verdeeld in 16 teams. Dat is slechts 1/3 van de jeugdleden. Dan wordt het lastiger volledige teams te krijgen en teams op sterkte te kunnen indelen. Er moet onderling ‘geleend’ worden tussen teams.

Vriendenclinic 12 maart
Jongens trainen anders
De Vriendenclinic is slechts één van de activiteiten gericht op de werving van jongens. Ook de training voor jongens wordt aangepakt. Uit onderzoek van de KNHB blijkt dat jongens anders trainen dan meisjes, simpelweg omdat hun brein anders werkt. Ze zijn meer fysiek ingesteld, houden van competitie en van trucs en tricks. In de loop van dit seizoen gaat het roer dus om.
Op de foto vlnr Bram, Sam, Sem en Boet ui de C2 zoeken jongens die net als zij willen gaan hockeyen

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.