jeugtheaterhuiszh

Schooltoneelclubs Jeugdtheaterhuis brengen kunst en cultuur naar kansarme buurten

Het Jeugdtheaterhuis organiseert meespeelprojecten en initieert schooltoneelclubs op achterstandsscholen voor primair onderwijs Hiermee brengt het Jeugdtheaterhuis kinderen en jongeren met haar werk in aanraking, voor wie dit van huis uit niet vanzelfsprekend is. Kunst en cultuur biedt juist deze groep kinderen een kans om hun vaardigheden en talent te ontdekken en te ontwikkelen.

In seizoen 2015-2016 speelt de voorstelling Grimmige Sprookjes op school en genieten ouders/verzorgers, leerkrachten en kinderen van hun, vaak eerste kennismaking, met theater. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Binnen de schooltoneelclub werken geïnteresseerden een aantal werken aan hun versie van Grimmige Sprookjes..

“Ik vind het superleuk, omdat je hier over samenwerking leert. Ik durfde eerst niet echt veel op het podium te staan, maar nu wel. En we krijgen mooie kleren aan.” Oliwia  (Pacellischool Leiden, groep 8)

In seizoen 2016-2017 spelen de leerlingen met de schooltoneelclub niet alleen op school, maar zijn ze ook een belangrijk onderdeel in de jubileumvoorstelling Meer Grimmige Sprookjes. Ter ere van het 25-jarige jubileum, is deze familievoorstelling in tien theaters te zien. Ruim 300 kinderen van de schooltoneelclubs spelen als gastacteur mee.

Maar om dit mogelijk te maken, hebben wij uw hulp nodig!
Helpt u deze kinderen hun talent te ontdekken? Laat u ze schitteren op het podium van hun lokale schouwburg? Maak de schooltoneelclubs mogelijk en doneer! Draag uw steentje bij via de crowdfundingsactie op www.voordekunst.nl Als u bij campagnenaam ‘Jeugdtheaterhuis’ intypt, kunt u de informatie over het project nog eens nalezen. Of rechtstreeks op: https://www.voordekunst.nl/projecten/4918-jeugdtheaterhuis-meer-grimmige-sprookje-1

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.