Door: Martin van Randeraat

MartinvanRanderaat

In januari 2013 speelden ze voor het eerst samen. Hakeem Agboluaje en Jesper van Randeraat, twee kleine opdondertjes van 5 jaar oud, speelden met Alphia F3 een competitiewedstrijd op het pupillenveld van vv Alphia. Nog wel wat onwennig, maar allebei enorm gedreven. En dat ze met de bal aan de voet waren geboren, dat was toen al duidelijk.

Na een ontzettend leuk seizoen ging het duo spelen in Alphia F1. Klaarblijkelijk viel het talent van de jonge voetballers ook op bij de scouts van diverse profclubs. En zo kon het gebeuren dat op een zonnige zaterdagochtend de scout van PSV het pupillenveld van Alphia betrad om de kwaliteiten van de jongens te beoordelen. Amper 15 minuten later had de beste man het al gezien en vertelde hij aan de coach van de F1 dat beide jongens op korte termijn een uitnodiging konden verwachten van PSV voor een trainingsstage. En zo geschiedde.

Hakeem was in die periode ook al bij Ajax opgevallen en doorliep daar een trainingsstage van in totaal 6 trainingen. Ajax werd zeer concreet en vroeg aan Hakeem of hij in het seizoen 2014/2015 voor Ajax F2 wilde komen spelen. En dus verhuisde Hakeem, net als zijn oudere broer Bobby deed toen hij 7 jaar was, van vv Alphia naar AFC Ajax.
Op advies van PSV is Jesper het afgelopen seizoen bij sv ARC gaan voetballen. Daar speelde hij in de F3 en deed hij regelmatig mee met de F1. Tijdens een toernooi bij FC Utrecht werd Jesper gescout door de club uit de Domstad en werd hij uitgenodigd voor een trainingsstage van 6 trainingen. Ook bij PSV mocht Jesper elke twee weken op zondagochtend opdraven voor een training op de Herdgang. Nadat FC Utrecht reeds na vier trainingen aangaf in Jesper een talentvolle voetballer te zien, werd hij gevraagd om voor FC Utrecht te komen spelen. PSV werd afgebeld en sinds dit seizoen speelt Jesper voor FC Utrecht Onder 9.

Op zaterdag 26 september spelen de jongens voor het eerst tegen elkaar in een officiële wedstrijd. Een unieke wedstrijd voor vv Alphia. Nog niet eerder in de historie van deze club speelden twee jeugdspelers, die ooit in hetzelfde team uitkwamen bij Alphia, voor een Betaald Voetbal Organisatie (BVO).

De wedstrijd FC Utrecht O9 – Ajax O9 wordt gespeeld op Sportpark Zoudenbalch in Utrecht.
De aftrap is om 9.30 uur.

hakeem_aanvoerder_ajax_f2jesper_fcuo9-fcdho9 jesper_hakeem_6september2015

 

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *