, ,

Documentaire kraanongeluk Koningin Julianabrug op Studio Alphen

 

Studio Alphen zendt vanaf komende maandag een driedelige documentaire uit over het kraanongeluk met de Koningin Julianabrug. In de eerste aflevering staan het ongeluk op maandag 3 augustus zelf en de crisisorganisatie centraal.Burgemeester Liesbeth Spies, wethouder Tseard Hoekstra, Mourik-directeur Jaap Kruijt en bewoonster Corine Bezemer komen aan het woord. Spies was op vakantie op het moment dat de hijskranen met het brugdek van de Koningin Julianabrug bovenop huizen en winkels in de Hooftstraat vielen en onderbrak diezelfde dag haar vakantie. Hoekstra is portefeuillehouder van de Julianabrug, terwijl Kruijt namens de aannemerscombinatie Mourik-BSB Staalbouw-Peinemann spreekt. Het huis van Bezemer moest na het kraanongeluk gesloopt worden.

Ook is er een exclusieve reportage met Barend van Zwieten te zien. Studio Alphen ging met de twee eigenaren van de kunstwinkel hun verwoeste pand aan de Hooftstraat in om een kijkje te nemen. Van hun zaak is nagenoeg niets meer over. De ravage is enorm. De ondernemers spreken openhartig over wat het ongeluk met hen heeft gedaan, maar blikken ook vooruit naar de toekomst: hun tijdelijke winkel in Parkvilla en hun volgende maand niet in te trekken pand aan de Euromarkt. De verwoeste Barend van Zwieten-winkel in de Hooftstraat is inmiddels gesloopt.
Deel 1 van de serie is maandag 9 november om 19.45 uur te zien op Studio Alphen. De uitzending wordt een week lang herhaald om 23.45, 03.45, 07.45, 11.45, 15.45 en 19.45 uur. Deel 2 en 3 volgen op 23 november en 7 december.
Promo: https://www.youtube.com/watch?v=DAJkIhtBeTY

Bron Studio Alphen

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.