Het college van Alphen aan den Rijn is regelmatig op pad. Via de nieuwsbrief ‘College on Tour’ blijft u op de hoogte van de activiteitenagenda en nieuws van het college.

Nieuws

Bouwplan scholen SCOPE Tolstraat gereed
Gemeente Alphen aan den Rijn heeft besloten om begin mei 2017, in samenwerking met SCOPE scholengroep te starten met renovatie en nieuwbouw op de Tolstraat 11 in Alphen aan den Rijn. De renovatie en nieuwbouw zijn onderdeel van het door de gemeenteraad vastgestelde ‘Masterplan onderwijshuisvesting’.

De start van de nieuwbouw van de Topmavo staat gepland in het 2e kwartaal van 2017. De oplevering van het laatste gebouw vindt drie jaar later plaats. Medio 2017 wordt ook een start gemaakt om in overleg met de bewoners de reconstructie van de Tolstraat vorm te geven.

Uitreiking cheque aan Jostiband

Op 21 september hebben de burgemeester Spies en de wethouder Van Velzen tijdens een repetitieavond een cheque uitgereikt aan de Jostiband, ter ere van hun 50-jarige jubileum. Met de cheque kan de band uit Zwammerdam een nieuwe geluidsinstallatie aanschaffen.

Voor meer nieuws vanuit het college, lees hier meer.

Vooruitblik

Romeinse Limes Netwerkdag

Wie: Kees van Velzen 
Waar: Castellum Hoge Woerd, de Meern
Wanneer: 28 september | 12.15 tot 18.00 uur
Wethouder Van Velzen bezoekt de Landelijke Limes Netwerkdag 2016. De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers, bestuurders en andere geïnteresseerden. Dit jaar staat het thema ‘Over de grens’ centraal.

Lees meer >

Bestuurlijke G32-netwerkdag

Wie: College
Waar: Huis van de Stad, Gouda
Wanneer: 29 september | 09.00 tot 16.15 uur
Het college neemt deel aan de Bestuurlijke G32-netwerkdag. Het doel van het G32-stedennetwerk is het kennisdelen en het behartigen van de gezamenlijke belangen van de G32-steden op diverse beleidsterreinen richting kabinet, Eerste en Tweede Kamer en ministeries.

Lees meer >

Opening Tom in de buurt

Wie: Han de Jager 
Waar: Joseph Haydnlaan 5, Hazerswoude-Rijndijk
Wanneer: 30 september | 14.00 tot 16.00 uur
Wethouder De Jager bezoekt de opening van de nieuwe locatie van Tom in de buurt in Hazerswoude-Rijndijk. Alle zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan mensen in de buurt, zijn vertegenwoordigd in Tom in de buurt.

Schone van Boskoop

Wie: Kees van Velzen 
Waar: Boskoop
Wanneer: 1 oktober | 12.00 tot 17.00 uur
Wethouder Van Velzen opent de Schone van Boskoop. Dit is een tour langs ateliers, tuinen en horeca in Boskoop waar inwoners van Boskoop en omstreken kunst kunnen komen bekijken. De Schone van Boskoop tour is vernoemd naar de appel, de Schone van Boskoop, die sinds 1853 bestaat.

Lees meer >

Internationaal Boksgala

Wie: Michel du Chatinier 
Waar: Rijnstreekhal, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 1 oktober | 18.00 uur
Wethouder Du Chatinier opent in de boksring het Internationaal Boksgala, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Tijdens het gala zullen boksers uit Nederland en Duitsland vertegenwoordigd zijn.

Boost your Business Day

Wie: Liesbeth Spies en Gerard van As
Waar: Theater Castellum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 6 oktober | 09.00 tot 17.00 uur
Burgemeester Spies opent de Boost your Business Day. Boost your Business – Alphen aan den Rijn is een evenement voor inspiratie, motivatie en innovatie voor ondernemers uit de Randstad. Tijdens deze dag worden er voordrachten en workshops gehouden, die gericht zijn op ondernemerschap. Wethouder Van As sluit de bijeenkomst af.

Lees meer >

Terugblik

Bezoek WerkVinden 2.0

Wie: Ed de Leest
Waar:  iFlow, Alphen aan den Rijn
Wanneer:  26 september
Wethouder De Leest bezocht WerkVinden 2.0 in iFlow, om kennis te maken. WerkVinden 2.0 is een platform voor iedereen die op zoek is naar werk.

Lees meer >

 

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *