Het college van Alphen aan den Rijn is regelmatig op pad. Via de nieuwsbrief ‘College on Tour’ blijft u op de hoogte van de activiteitenagenda en nieuws van het college.

Nieuws

Alphense Begrotingsdag
De gemeente Alphen aan den Rijn kent dit jaar een Begrotingsdag. Doel van de middag is om de begroting onder de aandacht te brengen. Op de vierde donderdag van september overhandigt wethouder Financiën Michel du Chatinier de begroting aan de gemeenteraad. Na een korte trendrede gaan raadsleden met elkaar in debat over de belangrijke speerpunten uit de begroting. De Alphense Begrotingsdag vindt plaats op donderdag 22 september van 16.30 tot 18.30 uur, in het Atrium van het gemeentehuis. Ook u bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. U kunt zich hiervoor aanmelden via een e-mail aan netwerkbijeenkomst@alphenaandenrijn.nl.
Evaluatie Nota Lokaal Volksgezondheidbeleid
De gemeente heeft de Nota Lokaal Volksgezondheidbeleid 2013-2016 ‘Gezonder in de buurt’ geëvalueerd. Speerpunten van dit beleid waren het voorkomen van overgewicht, schadelijk alcoholgebruik en depressieve klachten. De conclusies en aanbevelingen worden meegenomen in het opstellen van de nieuwe Nota. Nog meer dan voorheen gaat de gemeente er in het nieuwe beleid van uit dat het aanpakken van gezondheidsproblemen vraagt om een gezamenlijke aanpak van meerdere partijen, zowel binnen als buiten de gezondheidszorg. De gemeente heeft onder meer drie nieuwe organisaties (Tom in de buurt, Alphen Beweegt en BOOST) de opdracht gegeven zich te richten op een gezonde leefstijl.
EJK Waterpolo en JOGG
Deze week vindt in zwembad AquaRijn het Europese Jeugdkampioenschap waterpolo plaats. JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht, een samenwerkingsverband van gemeente, Alphen Beweegt, de GGD en Zorg en Zekerheid) grijpt deze gelegenheid aan om een gezonde leefstijl onder jongeren extra aandacht te geven. Scholieren kunnen wedstrijden bezoeken, krijgen les over een gezonde leefstijl, gezonde voeding, water drinken en bewegen. De JOGG regisseur spreekt ook met leraren en basisschooldirecteuren. Scholen kunnen gymles geven met een waterpolotrainer in het zwembad. Ook is de JOGG regisseur bij het Sportcafé aangesloten, een bijeenkomst waar bestuurders van sportverenigingen eens per kwartaal in gesprek gaan over (sport)thema’s.
Voor meer nieuws vanuit het college, lees hier meer.

Vooruitblik

Werkbezoek The Colour Kitchen

Wie: Ed de Leest
Waar: De Pionier, Utrecht
Wanneer: 16 september | 13.00 tot 14.30 uur
Wethouder De Leest brengt een werkbezoek aan The Colour Kitchen. Dit is een sociaal-maatschappelijke horecaonderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleidingsplaats of werkplek biedt.

Bezoek aan carillon

Wie: College
Waar: Adventskerk
Wanneer: 16 september | 19.00 tot 20.00 uur
Het college brengt een bezoek aan het carillon in de Adventskerk, waar de gemeente eigenaar van is. Het carillon telt 47 klokken en het werd in 1962 geplaatst. Eens in de week wordt het carillon door de stadsbeiaardier bespeeld.

Uitreiking Thea Beckmanprijs

Wie: Han de Jager 
Waar: Romeins Museum – Archeologiehuis Zuid-Holland
Wanneer: 17 september | 10.30 uur
Wethouder De Jager reikt de Thea Beckmanprijs uit in Archeon. De prijs is voor het beste historische jeugdboek van de afgelopen twee jaar in de leeftijdscategorie tot 12 jaar.

Congres Kiwanis

Wie: Liesbeth Spies
Waar: Archeon
Wanneer: 17 september | 16.30 uur
Burgemeester Spies is aanwezig tijdens het jubileumcongres van Kiwanis in Archeon. Hier overhandigt zij namens de organisatie een cheque aan Unicef, waarmee het project Stop Tetanus wordt afgesloten. Kiwanis is een wereldwijd netwerk van vrijwilligers dat zich met name inzet voor het welzijn van kinderen.

Startschol Wielerronde van Alphen aan den Rijn

Wie: Michel du Chatinier 
Waar: Nabijplein aan de Van Lennepstraat
Wanneer: 18 september | 12.00 uur
Wethouder Du Chatinier geeft het startschol bij de 54ste editie van de Wielerronde van Alphen aan den Rijn. Het parcours loopt door het centrum van Alphen aan den Rijn.

Inspiratieavond Visie Boskoop

Wie: Kees van Velzen , Gerard van As , Tseard Hoekstra 
Waar: De Loods, Boskoop
Wanneer: 21 september | 19.30 tot 21.30 uur
Wethouders Van Velzen, Van As en Hoekstra zijn aanwezig bij een inspiratieavond die de gemeente samen met de Stichting Dorpsraad van Boskoop heeft georganiseerd. Een ruimtelijk inspiratiekader is opgesteld met het doel het woon- en leefklimaat in Boskoop te koppelen aan de kwaliteiten van het kwekersdorp. Tijdens de avond worden inwoners uitgenodigd om hierover mee te denken en te praten.

Terugblik

Opening Europees Jeugdkampioenschap Waterpolo

Wie: Michel du Chatinier 
Waar:  Zwembad AquaRijn
Wanneer:  11 september
Wethouder Du Chatinier heeft het Europees Jeugdkampioenschap Waterpolo geopend. In samenwerking met de LEN, KNZB, De Thermen 2, Gemeente Alphen aan den Rijn en zwemvereniging AZC wordt het jeugdkampioenschap voor mannen dit jaar in Alphen aan den Rijn georganiseerd.

Ondertekening Infra Deal Zuid-Holland

Wie: Liesbeth Spies, Tseard Hoekstra , Ed de Leest
Waar:  Koningin Maximabrug
Wanneer:  12 september
Burgemeester Spies sprak het welkomstwoord uit bij de ondertekening van de Infra Deal door de Economische Programmaraad Zuidvleugel, de Bouw- en Infrabranche en overheden in Zuid-Holland. Wethouder Hoekstra ondertekende namens Gemeente Alphen aan den Rijn. Met de ondertekening geven de betrokken partijen aan binnen 3 jaar voor 300 werk-opleidingsplekken te willen zorgen in de Grond-, Weg- en Waterbouw.

Stadhuisplein 1
2405 SH Alphen aan den Rijn
T: 14 0172
gemeente@alphenaandenrijn.nl
www.alphenaandenrijn.nl
Volg ons

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *