Onze permanente expositie wordt deze winter ingrijpend gemoderniseerd, maar het museum blijft open want er is genoeg te zien.

Op 3 april wordt de nieuwe permanente expositie feestelijk geopend door de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit.
De ruimte van deze expositie wordt op dit moment grondig onder handen genomen, er vindt een ware metamorfose plaats. Trouwe bezoekers zullen hoogstens de contouren nog herkennen, verder wordt alles vernieuwd. De verbouwing is op dit moment in volle gang, maar ligt op schema.
Ook de inrichting verandert: was deze voorheen chronologisch van opzet, de collectie wordt nu thematisch ingedeeld.

maquette: Een eerste ontwerp

Tot half maart is er een tijdelijke expositie ‘De geschiedenis van de boomkwekerij in een notendop’, een miniversie van onze permanente expositie, met daarnaast een beeldpresentatie over Philipp Franz Balthasar Von Siebold. Vorig jaar is er een succesvolle tentoonstelling gewijd aan leven en werken aan deze beroemde arts/plantkundige. Vooral in de periode dat hij als arts in Japan werkte, heeft hij vele planten verzameld en verschillende soorten geïntroduceerd in Nederland, waaronder een groot aantal hortensia’s.

Het is onvermijdelijk dat de verbouwing enige overlast geeft, maar toch is een bezoek aan het Boomkwekerijmuseum nog steeds de moeite waard.

Zoals altijd is er tijdens de museumweek een innamedag. Op 8 april kunt u oude documenten, voorwerpen, gereedschappen enz. die gerelateerd zijn aan de boomkwekerij naar het museum brengen. Experts zullen u graag ontvangen en de objecten beoordelen.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.