Bron: Studio Alphen

index

Foto: John Wiersma
Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN – Themapark Archeon heeft een topjaar achter de rug en ook vogelpark Avifauna ziet de bezoekersaantallen stijgen. Dat meldt het AD Groene Hart.

Archeon ontvangt dit jaar een recordaantal bezoekers, zo verwacht directeur Jack Veldman: ‘We gaan dit jaar dik over de 300.000 bezoekers heen van vorig jaar.’ De directeur verwacht 50.000 bezoekers meer dan in 2015, een groeipercentage van ruim zestien procent.

De reden voor de sterke groei? ‘De Museumkaart’, antwoordt Veldman. ‘Die geeft ons duizenden of tienduizenden extra bezoekers. De Museumkaart is een machtig marketinginstrument.’ Het Archeon heeft er jarenlang aan gewerkt om een museum te worden en volgens Veldman is het een ‘prachtige beloning’.

Avifauna

‘Tot nu toe loopt het prima’, meldt directeur John de Hoon. ‘We hebben tot nu toe dit seizoen zo’n tien procent meer bezoekers dan vorig jaar. Als het nog even mee zit wordt dit een topjaar.’ Vorig jaar lag het aantal bezoekers rond de 345.000 personen.

Als de reden geeft De Hoon het mooie weer en een aantal vernieuwingen zoals Nuboso – het  gebied met vogels en dwergapen – aan. Daarnaast denkt De Hoon dat vanwege de aanslagen in het buitenland mensen sneller kiezen voor een uitje in eigen land. ‘Ik kan het niet staven. Maar het zou kunnen.’

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.