, ,

ARC doet niet onder voor koploper

ARC speelde de beste thuiswedstrijd van het seizoen, zeker in de eerste helft, maar het was opnieuw niet genoeg om drie punten te pakken. Het team van Frank Bloemheuvel deed absoluut niet onder voor de nog steeds ongeslagen koploper Nootdorp. Omdat beide defensies als een huis stonden en er weinig kansen geschapen werden bleef het op Zegersloot 0-0. Een best knap resultaat wel, maar merkwaardig genoeg zakte de ploeg een plaats op de ranglijst. Het verschil met de nummer 1 blijft vooralsnog vijf punten.
 lgo ARC
In het gelijk opgaande duel waren de kansen gemakkelijk op één hand te tellen, op twee vingers zelfs en hadden de beide keepers weinig te doen. In de vierde minuut al kreeg Daan van Leeuwen een enorme mogelijkheid om te scoren, maar hij faalde jammerlijk. Acht minuten en enkele aardige Alphense aanvallen verder kregen de bezoekers een nog net iets grotere kans op de openingstreffer. Volgens de leidsman had Stefan den Horder een doorbrekende Nootdorper op een onjuiste manier bejegend en de bal ging op de stip. Michael de Leeuw was attent en wist de slechte inzet van Aimen Said eenvoudig klemvast te pakken.. Uit de snelle tegenaanval ontging het de scheidsrechter dat Nootdorper Peter Korteling duidelijk hands maakte en daardoor kreeg de thuisploeg niet de strafschop waar ze ook recht had. Daarbij bleef het qua hoogtepunten in een toch best aardige wedstrijd tot de pauze.

De tweede helft was meer spannend dan goed. ARC ging op jacht naar de openingstreffer en Nootdorp loerde op de counter. Schietkansen waren er voor Jeffrey Beukenholdt en Robin de Heij, maar beide keren wist keeper Augustinus de inzet tot hoekschop te verwerken. Uit een van die hoekschoppen kreeg Stefan den Horder een goede kopkans maar zijn inzet verdween via Jeffrey Beukenholdt naast het doel. Inmiddels waren bij ARC Calvin Hoogstraten en Joey Lauhouh binnen de lijnen gekomen voor Daan van Leeuwen en Luuk Samsom. Bij Nootdorp maakte Jeffrey Flohr zijn opwachting voor Firat Koc, die door Younes Emaangoun goed aan banden werd gelegd. In de slotfase riep alles wat ARC was nog om een strafschop toen de doorgebroken Joey Lauhouh in de zestien tegn het gras ging, maar de man die de leiding had durfde het niet aan om toen nog een strafschop toe te kennen. Zo bleef ARC-Nootdorp steken op 0-0.

Zaterdag a.s. speelt ARC opnieuw een thuiswedstrijd tegen FC s’Gravenzande. Zij staan op de 4e plaats met een punt meer dan de Racing.

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.