erepenning2
Ank de Groot-Slagter eerste ereburger van de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn

Op 23 april heeft Ank de Groot-Slagter uit de handen van burgemeester Liesbeth Spies de eerste erepenning van de nieuwe gemeente Alphen aan den rijn in ontvangst mogen nemen.

De aanleiding hiervoor is dat Ank de Groot-Slagter 25 jaar raadslid is. Eerst was zij raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks en de laatste jaren is zij fractievoorzitter van de lokale partij RijnGouweLokaal. Naast haar drukke baan bij advocatenkantoor LaGro heeft zij zich ook tientallen jaren ingezet voor de Goede Herderkerk zowel als scriba als voorzitter. Sinds een paar jaar is zij ook de preses van voetbalvereniging Alphia.

Happy Alphen wenst haar nog vele jaren toe in het Alphense!

Hieronder de toespraak van Ank de Groot-Slagter nadat zij vele felicitaties in ontvangst heeft mogen nemen.

Ik heb wel iets voorbereid omdat ik niet zeker wist of er iets zou gebeuren en ik toch niet met een mond vol tanden wilde staan.

Vijfentwintig jaar is heel lang. Allereerst wil ik daarvoor mijn beide Jannen bedanken voor hun geduld.

Jan sr. die al die jaren mijn steun en toeverlaat is en de stille kracht op de achtergrond, Jan jr. die al jaren commissielid en fractie-assistent is en een prima sparring-partner voor mij in politieke discussies en niet te vergeten zijn partner Sandra die vast wel eens moe wordt van al die politieke discussies in huize De Groot. Natuurlijk zijn er meer mensen om te bedanken, allereerst de stemmers, want zonder stemmers geen partij, al was er bij de laatste verkiezingen helaas 1 stemmer te weinig, dank aan alle mensen die bij RGL op de lijst stonden, waaronder lijstduwer Harry Slagter, die mij altijd probeert scherp te houden, verder niet te vergeten Joop Bosman, die mij de eerste beginselen van het raadslidmaatschap heeft bijgebracht, mijn oude fractiegenoten Henk van der Zanden en Jelke Bosma, mijn jarenlange fractiegenoot Paul de Hoog, onze partijvoorzitter Wim van der Helm en de meiden van het meldpunt zorg Ellleke Suitela en Marja Dirkzwager. Bedankt allemaal.

Naast al die politieke mensen ook dank aan mijn werkgever La Gro Advocaten die mij meestal wel de ruimte gaf en geeft om met het politieke werk bezig te zijn.

Collega’s, medewerkers van de griffie, de bodes, burgemeester en wethouders, ook jullie dank ik voor de samenwerking. Natuurlijk zijn we het lang niet altijd met elkaar eens en soms balen we stevig van elkaar, maar over het algemeen is de sfeer goed en zoals ikzelf ook altijd zeg, we zijn een gemeenteraad en geen breiclub, dus het mag er best stevig aan toe gaan als er maar niet op de man of vrouw wordt gespeeld.

Vijfentwintig jaar heb ik altijd geprobeerd kritisch maar positief mee te doen in het Alphense gemeentebestuur, waarbij met name de totale welzijnssector en de Lage Zijde mijn grootste aandacht hadden. Weten wat er in de samenleving leeft en helpen waar dat politiek gezien mogelijk is, vind ik als raadslid zo’n beetje het allerbelangrijkste. Dus luisteren naar de mensen die je op dorp (ja dat blijft het voor mij) tegenkomt,, luisteren naar de mensen langs de lijn bij het voetballen, de collega’s op kantoor of de mensen die ik op zondag in de kerk tegenkom, luisteren ook naar de problemen bij het meldpunt zorg en proberen oplossingen te zoeken. Dat alles blijft een grote uitdaging.

Vijfentwintig jaar is lang maar wat mij betreft mogen daar best nog wat jaren bij. Ik doe mijn politieke werk nog steeds met heel veel plezier en ben nog steeds uitermate gemotiveerd, zeker ook vanavond met een agendapunt als het maatschappelijk domein. Daarnaast zal ik mij de komende tijd gaan toeleggen op verdere ontwikkeling van de nieuwe website Happy Alphen en ga ik met Alphia werken aan een fantastisch feest voor het 100-jarig bestaan. Kortom, als mijn rug en nek het uithouden, hoop ik nog lange tijd deel uit te maken van deze raad en mij te blijven inzetten voor Alphense zaken, zowel politiek als maatschappelijk.

En nu weer graag over tot de orde van de dag want mensen die mij goed kennen, weten dat ik dit helemaal niet leuk vind.

 

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *