
Specerijenberg: Ambachtelijk bereid
Zoekt u overheerlijke specerijen? Neem eens een kijkje op http://www.specerijenberg.nl
Voor info of bestellingen: Neem contact op met Piet en Helena op 06-11252420. Vermeld dat u contact heeft gehad met Happy Alphen. Hieronder de smaken…

Jaarmarkt 2016: de lekkerste SAMBAL!
Vandaag apart de aandacht voor Piet en Heleen van de specerijenberg. Joviale mensen die met passie hun specerijen verkopen op diverse markten. Happy Alphen wilt graag weten of er Alphenaren zijn die gek zijn op sambal ketjap en sauzen. In ieder…

Archeon Culinair
Bekijk het evenement
Zaterdag 26 & Zondag 27 september
Proeven, smullen, vingers aflikken, drinken, ruiken en keuren
Hapjes, spijzen en lekkernijen (mmm…) uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen
Alles…

Workshop Jam maken
zaterdag 12 september 2015, 09:30
Na een rijk oogstseizoen zijn mooi gevulde potten met chutneys, groente-zoet/zuur en jam de kroon op het werk. In deze workshop vertellen we over
conserveringsmethoden, geven we je enkele (basis)recepten…


Gestoofde witvis met vissaus
Door: Marja Dirkzwager
Nodig voor twee personen:
- 4 ons witvis filet
- 3 dl visbouillon
- Viskruiden
- Nootmuskaat
- Dille
-Kook de vis in de visbouillon in circa 5 minuten gaar.
-Maak een routje van bloem…

Het starten van een moestuin in ECOstyle


Naanbrood met kip/groentemix
Voor 2 personen
Benodigdheden:
2 naanbroden
3 ons kipfilet in blokjes snijden
1 ui om te fruiten
2 teentjes knoflook (pers)
1 rode paprika klein gesneden
Half bakje champignons gesneden
3 lente uitjes gesneden
Plakjes…

Pastasalade met tonijn
Lekker en gezond!

Moestuin Gerecht van ECOstyle Aardbeiden Jam
Maak zelf je eigen Oma's Jam!

Asperges zijn er weer bij Van der Valk!
www.Avifauna.nl