, ,

Specerijenberg: Ambachtelijk bereid

Zoekt u overheerlijke specerijen? Neem eens een kijkje op http://www.specerijenberg.nl Voor info of bestellingen: Neem contact op met Piet en Helena op 06-11252420. Vermeld dat u contact heeft gehad met Happy Alphen. Hieronder de smaken…
, ,

Jaarmarkt 2016: de lekkerste SAMBAL!

Vandaag apart de aandacht voor Piet en Heleen van de specerijenberg. Joviale mensen die met passie hun specerijen verkopen op diverse markten. Happy Alphen wilt graag weten of er Alphenaren zijn die gek zijn op sambal ketjap en sauzen. In ieder…
, , ,

Archeon Culinair

 Bekijk het evenement Zaterdag 26 & Zondag 27 september Proeven, smullen, vingers aflikken, drinken, ruiken en keuren Hapjes, spijzen en lekkernijen (mmm…) uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen Alles…

Workshop Jam maken

zaterdag 12 september 2015, 09:30 Na een rijk oogstseizoen zijn mooi gevulde potten met chutneys, groente-zoet/zuur en jam de kroon op het werk. In deze workshop vertellen we over conserveringsmethoden, geven we je enkele (basis)recepten…

Gestoofde witvis met vissaus

Door: Marja Dirkzwager Nodig voor twee personen:   - 4 ons witvis filet - 3 dl visbouillon - Viskruiden - Nootmuskaat - Dille -Kook de vis in de visbouillon in circa 5 minuten gaar. -Maak een routje van bloem…

Naanbrood met kip/groentemix

Voor 2 personen Benodigdheden: 2 naanbroden 3 ons kipfilet in blokjes snijden 1 ui om te fruiten 2 teentjes knoflook (pers) 1 rode paprika klein gesneden Half bakje champignons gesneden 3 lente uitjes gesneden Plakjes…